ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 φρέσκα καλαμπόκια
60 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Καπνιστή πάπρικα
Επιστρέφοντας από το κάμπινγκ και αναζητώντας τη δροσιά του βουνού δε θα μπορούσαμε να μην προμηθευτούμε αφράτα καλαμπόκια για τα βραδάκια στην αυλή. Εξάλλου ποιος δε λατρεύει το ψητό καλαμπόκι στα κάρβουνα; Από παιδί θυμάμαι να το απολαμβάνω στις απογευματινές μου βόλτες και ακόμα και τώρα όποτε συναντήσουμε καμία φουφού σε πλατεία ή πεζόδρομο ποτέ δε λέμε όχι σ’ ένα καλοψημένο καλαμπόκι στο χέρι! Στη δική μας εκδοχή τα ψήνουμε στο συμβατικό γκριλ και γίνονται πραγματικά ζουμερά. Τα μικρά ξετρελαίνονται!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζεις τα καλαμπόκια από τις φουντίτσες και τα φύλλα.
2.Τα τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνεις στις αντιστάσεις του γκριλ σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά με τη λαβίδα, ώστε να ψηθούν περιμετρικά.
3.Βγάζοντάς τα από το φούρνο, βουτυρώνεις το κάθε καλαμπόκι με 10 γρ. βούτυρο περίπου. Το βούτυρο θα λιώσει πάνω στο καυτό καλαμπόκι. Με τη βοήθεια ενός μαγειρικού πινέλου το απλώνεις παντού.
4.Πασπαλίζεις με αλάτι, πάπρικα και σερβίρεις.

NOTES

  1. Διαλέγεις τρυφερά καλαμπόκια με φύλλα πράσινα και αφράτα σπόρια χωρίς κενά ανάμεσά τους.
  2. Μπορείς ν’ αποθηκεύσεις στο ψυγείο για 3-4 μέρες όσα καλαμπόκια δεν ψήσεις απευθείας, τυλίγοντάς τα με χαρτί κουζίνας και τοποθετώντας τα σε σακούλα αποθήκευσης τροφίμων, ώστε να μην πάρουν υγρασία και χαλάσουν.
  3. Μπορείς να τα μουλιάσεις για λίγα λεπτά σε νερό ώστε να μαλακώσουν και να μην ξεραθούν κατά το ψήσιμο. Προσωπικά δεν το έκανα και πιστεύω ότι αν διαλέξεις εξαρχής ποιοτικό καλαμπόκι, δεν είναι απαραίτητο βήμα.
  4. Μια άλλη εκδοχή είναι να ψήσεις το καλαμπόκι καλυμμένο με τις φλούδες, έχοντας πρώτα αφαιρέσει τις εσωτερικές ίνες, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
  5. Αν κατά το ψήσιμο γυρίζεις το καλαμπόκι συχνά ώστε να ψηθεί σωστά παντού, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις το παραπάνω βήμα. Εξάλλου μια ζωή θυμάμαι τους ψήστες στις πλατείες και τους πεζόδρομους να τα τοποθετούν στη δυνατή φωτιά καθαρισμένα με μόνη πινελιά πριν τα σερβίρουν να τα ψεκάζουν με νερό και να τα πασπαλίζουν με μπόλικο αλάτι.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.