NOTES
- Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις καστανή ζάχαρη, η λεμονάδα θα έχει πιο σκούρο χρώμα.
- Είναι προτιμότερο η κατανάλωση της λεμονάδας να μην ξεπεράσει τη μία εβδομάδα, διότι έπειτα θ ’αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα και τ’ αρώματά της.
500 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού | |
250 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή | |
200 γρ. νερό | |
2-3 φλούδες από 1 λεμόνι | |
3-4 φέτες από φρέσκο τζίντζερ | |
φύλλα δυόσμου ( για το σερβίρισμα) | |
φέτες λάιμ ( για το σερβίρισμα) | |
παγάκια | |
παγωμένο νερό ( ανθρακούχο ή μεταλλικό) |
1. | Βράζεις το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. |
2. | Προσθέτεις τις φλούδες λεμονιού και το φρέσκο τζίντζερ και αφήνεις το μείγμα να πάρει βράση 2-3 λεπτά. |
3. | Στη συνέχεια, αποσύρεις το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. |
4. | Έπειτα, προσθέτεις το χυμό, αφού τον έχεις σουρώσει σε ψιλή σίτα και ανακατεύεις. |
5. | Τοποθετείς το σιρόπι λεμονιού σε αποστειρωμένο μπουκάλι και διατηρείς στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. |
6. | Πριν το σερβίρισμα ανακινείς το μπουκάλι και αραιώνεις 1 μέρος σιροπιού προς 2 μέρη νερού (ανθρακούχου ή μεταλλικού). |
7. | Σερβίρεις με πάγο, φέτες λάιμ και φύλλα δυόσμου... για τη χαρά! |
NOTES
Leave a Reply