ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
250 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
200 γρ. νερό
2-3 φλούδες από 1 λεμόνι
3-4 φέτες από φρέσκο τζίντζερ
φύλλα δυόσμου ( για το σερβίρισμα)
φέτες λάιμ ( για το σερβίρισμα)
παγάκια
παγωμένο νερό ( ανθρακούχο ή μεταλλικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βράζεις το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2.Προσθέτεις τις φλούδες λεμονιού και το φρέσκο τζίντζερ και αφήνεις το μείγμα να πάρει βράση 2-3 λεπτά.
3.Στη συνέχεια, αποσύρεις το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
4.Έπειτα, προσθέτεις το χυμό, αφού τον έχεις σουρώσει σε ψιλή σίτα και ανακατεύεις.
5.Τοποθετείς το σιρόπι λεμονιού σε αποστειρωμένο μπουκάλι και διατηρείς στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
6.Πριν το σερβίρισμα ανακινείς το μπουκάλι και αραιώνεις 1 μέρος σιροπιού προς 2 μέρη νερού (ανθρακούχου ή μεταλλικού).
7. Σερβίρεις με πάγο, φέτες λάιμ και φύλλα δυόσμου... για τη χαρά!

NOTES

  1. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις καστανή ζάχαρη, η λεμονάδα θα έχει πιο σκούρο χρώμα.
  2. Είναι προτιμότερο η κατανάλωση της λεμονάδας να μην ξεπεράσει τη μία εβδομάδα, διότι έπειτα θ ’αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα και τ’ αρώματά της.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.