ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

250 γρ. κουβερτούρα
5 κρόκοι
5 ασπράδια
250 γρ. ζάχαρη καστανή
250 γρ. βούτυρο
200.γρ αμύγδαλα ανάλατα, ελαφρώς ψημένα
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαχλέπι
1 βανιλίνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. κουβερτούρα για γλάσο
Τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αλέθεις τ’ αμύγδαλα στον πολυκόφτη.
2.Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170ο .
3.Σε μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι και αμύγδαλα.
4.Λιώνεις τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρεις από τη φωτιά.
5.Με το μίξερ χειρός, χτυπάς τη ζάχαρη με τους κρόκους ώστε ν’ αφρατέψουν.
6.Προσθέτεις και το ξύσμα πορτοκαλιού.
7.Χτυπάς τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτεις και τη βανιλίνη.
8.Στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας προσθέτεις το μείγμα κρόκων/ζάχαρης.
9.Έπειτα, προσθέτεις τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και τέλος ρίχνεις το αλεύρι βροχηδόν.
10.Ανακατεύεις απαλά ώστε το μείγμα να μη χάσει τον όγκο του.
11.Αδειάζεις τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί 25 εκ., αφού πρώτα το βουτυρώσεις.
12.Ψήνεις για 40 λεπτά.
13.Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρεις.
14.Σε μπεν μαρί λιώνεις κουβερτούρα και επικαλύπτεις το κέικ.
15.Πασπαλίζεις με τριμμένη καρύδα, εάν σου αρέσει.

Σημειώσεις

Τα βουτυρένια μπισκότα μπορείς να τα στολίσεις με λιωμένη κουβερτούρα και τριμμένη καρύδα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.