Σημειώσεις
Τα βουτυρένια μπισκότα μπορείς να τα στολίσεις με λιωμένη κουβερτούρα και τριμμένη καρύδα.
250 γρ. κουβερτούρα | |
5 κρόκοι | |
5 ασπράδια | |
250 γρ. ζάχαρη καστανή | |
250 γρ. βούτυρο | |
200.γρ αμύγδαλα ανάλατα, ελαφρώς ψημένα | |
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. μαχλέπι | |
1 βανιλίνη | |
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι | |
100 γρ. κουβερτούρα για γλάσο | |
Τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα |
1. | Αλέθεις τ’ αμύγδαλα στον πολυκόφτη. |
2. | Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170ο . |
3. | Σε μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι και αμύγδαλα. |
4. | Λιώνεις τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρεις από τη φωτιά. |
5. | Με το μίξερ χειρός, χτυπάς τη ζάχαρη με τους κρόκους ώστε ν’ αφρατέψουν. |
6. | Προσθέτεις και το ξύσμα πορτοκαλιού. |
7. | Χτυπάς τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτεις και τη βανιλίνη. |
8. | Στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας προσθέτεις το μείγμα κρόκων/ζάχαρης. |
9. | Έπειτα, προσθέτεις τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και τέλος ρίχνεις το αλεύρι βροχηδόν. |
10. | Ανακατεύεις απαλά ώστε το μείγμα να μη χάσει τον όγκο του. |
11. | Αδειάζεις τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί 25 εκ., αφού πρώτα το βουτυρώσεις. |
12. | Ψήνεις για 40 λεπτά. |
13. | Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρεις. |
14. | Σε μπεν μαρί λιώνεις κουβερτούρα και επικαλύπτεις το κέικ. |
15. | Πασπαλίζεις με τριμμένη καρύδα, εάν σου αρέσει. |
Σημειώσεις
Τα βουτυρένια μπισκότα μπορείς να τα στολίσεις με λιωμένη κουβερτούρα και τριμμένη καρύδα.
Αφήστε το σχόλιό σας