ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
½ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 κ.γ. ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι.
2.Προσθέτεις τ’ αυγά, τη βανίλια και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους.
3.Αναμιγνύεις τα υλικά και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια βουτυρένια ζύμη.
4.Καλύπτεις με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
5.Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη παίρνεις τμηματικά ζύμη και την ανοίγεις σε φύλλο πάχους 1 εκ.
6.Κόβεις σε διάφορα σχήματα με τα χριστουγεννιάτικα κουπάτ και τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15-17 λεπτά περίπου.
8.Τοποθετείς σε σχάρα να κρυώσουν.
9.Για το γλάσο
10.Σε μικρό μπολ αναμιγνύεις τη ζάχαρη με το ασπράδι και το ούζο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
11.Τοποθετείς σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείς όπως σου αρέσει τα μπισκότα σου.

Σημειώσεις

  1. Καλό είναι να παίρνεις τμηματικά ζύμη από το ψυγείο και να την διαχειρίζεσαι, ώστε να μην ζεσταίνεται το βούτυρο και μαλακώνει η ζύμη διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι διαχειρίσιμη.
  2. Το γλάσο φυσικά και μπορείς να το παραλείψεις. Κι εγώ το κάνω μία φορά το χρόνο για να διακοσμήσω τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
  3. Ο λόγος που έβαλα το ούζο ήταν για να το κάνω λίγο πιο ενδιαφέρον. Φυσικά και μπορείς να βάλεις νερό αντί ούζου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.