ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
2 αυγά
500 γρ. κεφίρ
80 γρ. βανίλια υποβρύχιο
50 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
½ κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης
½ κ.γ. αλάτι
1 χούφτα βατόμουρα ή μύρτιλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις όλα τα στερεά υλικά.
2.Έπειτα σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύεις το κεφίρ με το αμυγδαλοβούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά. Ανακατεύεις με το σύρμα ως ότου να διαλυθεί η βανίλια και να ομογενοποιηθούν τα υλικά, γύρω στα 3 λεπτά.
3.Προσθέτεις τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύεις ομοίως με το σύρμα.
4.Αφήνεις το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
5.Σε μέτρια θερμοκρασία ψήνεις τις τηγανίτες αφού κάθε φορά αλείφεις με λίγο βούτυρο το τηγάνι.
6.Ψήνεις από τη μία μεριά έως ότου πάρει χρώμα, γύρω στα 3 λεπτά, ενώ στην επιφάνεια θα δεις το μείγμα να φουσκώνει και να δημιουργούνται φυσαλίδες. Αναποδογυρίζεις με μία σπάτουλα και ψήνεις άλλα 2 λεπτά περίπου και από την άλλη μεριά.
7.Καθαρίζεις το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα βουτύρου, αλείφεις εκ νέου και τηγανίζεις τις επόμενες τηγανίτες.
8.Σερβίρεις με μέλι, έξτρα βούτυρο και φρούτα.

Σημειώσεις

  1. Για τις συγκεκριμένες τηγανίτες χρησιμοποίησα το τηγάνι με τις πολλαπλές θέσεις ειδικά για pancakes. Εναλλακτικά, σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτεις 2 κ.σ. μείγμα για κάθε τηγανίτα και αφήνεις κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
  2. Καλό είναι πριν χρησιμοποιήσεις το αμυγδαλοβούτυρο και τη βανίλια να έχεις πρώτα ανακατέψει καλά το περιεχόμενό τους στις συσκευασίες ώστε όταν το προσθέσεις στη συνταγή, να έχει μαλακώσει και να είναι πιο εύκολο να ενσωματωθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.