ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία πένες τρικολόρε (500 γρ.)
300 γρ. μανούρι
250 φέτα
250 γρ. Cheddar
500 γρ. πουρές κολοκύθας
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. απάκι
1 αυγό
1 συσκευασία ελιές (σε φέτες)
1 μεσαίο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο (για επάλειψη)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1.Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο .
2.Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνεις και αφήνεις κατά μέρος να πέσει η θερμοκρασία τους.
3.Θρυμματίζεις το μανούρι και τη φέτα και τρίβεις το τσένταρ (δεν το αναμιγνύεις με τα λευκά τυριά).
4.Ψιλοκόβεις κρεμμύδι, σκόρδο και απάκι.
5.Ανακατεύεις τον πουρέ κολοκύθας με την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Για πιο κρεμώδη υφή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ραβδομπλέντερ. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις και τα υπόλοιπα μπαχαρικά στον πουρέ.
6.Ανακατεύεις όλα τα υλικά πλην του τσένταρ που το αφήνεις τελευταίο για πασπάλισμα.
7.Απλώνεις στο πυρέξ αφού πρώτα έχεις επαλείψει τον πάτο με ελαιόλαδο.
8.Ψήνεις για 30-35 λεπτά μέχρι ν’ αποκτήσει τραγανή κρούστα.
9.Αφήνεις για 5-10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του φαγητού πριν σερβίρεις.

NOTES

Ο πουρές κολοκύθας, η κρέμα γάλακτος και το αυγό καλό είναι να έχουν την ίδια θερμοκρασία και τα ζυμαρικά δε θα πρέπει να καίνε τη στιγμή που θ’ ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.