Συστατικά

Για τον πουρέ
1 μέτρια κολοκύθα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τους τραγανούς σπόρους
2 φλιτζάνια ωμοί σπόροι κολοκύθας
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1.Για τον πουρέ
2.Κόβεις την κολοκύθα στα δύο. Αφαιρείς τα κουκούτσια (δεν τα πετάς) γιατί μπορείς να φτιάξεις πασατέμπο.
3.Τοποθετείς στη σχάρα της κουζίνας αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείς την κολοκύθα με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
4.Όταν η φλούδα πάρει χρώμα και φουσκώσει, τότε η σάρκα θα έχει μαλακώσει. Σε κάθε περίπτωση δοκιμάζεις μ’ ένα πιρούνι.
5.Ξεφλουδίζεις την κολοκύθα και στα σημεία που τυχόν δεν αφαιρείται εύκολα η φλούδα , αφαιρείς τη σάρκα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
6.Αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και έπειτα τμηματικά την τοποθετείς στον πολυκόφτη (μούλτι) για να φτιάξεις τον πουρέ. Προσθέτεις ελάχιστο ελαιόλαδο σε κάθε ποσότητα που λιώνεις.
7.Μπορείς να διατηρήσεις τον πουρέ για λίγες μέρες στο ψυγείο, και σε σακούλες τροφίμων (με ειδικό κλείσιμο) στην κατάψυξη μέχρι και έξι μήνες.
8.Για τον πασατέμπο
9.Αφού αφαιρέσεις τους σπόρους κολοκύθας από τη σάρκα της, φροντίζεις να τους ξεπλύνεις πολύ καλά σ’ ένα σουρωτό, κάτω από κρύο νερό βρύσης ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα της κολοκύθας.
10.Στραγγίζεις τους σπόρους και τους απλώνεις σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
11.Έπειτα, τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα ταψί, απλώνεις τους σπόρους, ρίχνεις το βούτυρο, το αλάτι και την πάπρικα, ανακατεύεις μ’ ένα κουτάλι ώστε να καλυφθούν εξίσου όλοι οι σπόροι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-35 λεπτά περίπου.
12.Αφήνεις να κρυώσουν, ώστε να τους απολαύσεις τραγανούς. Διατηρούνται για 2-3 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.