ΥΛΙΚΑ

220 γρ. ζυμαρικά ( λιγκουίνι)
160 γρ. μορχέλες (μανιτάρια)
140 γρ. σπαράγγια άγρια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
Για την κρέμα κάσιους
120 γρ. κάσιους
150 γρ. βρασμένο νερό από τα ζυμαρικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. βούτυρο κάσιους
Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Μουλιάζεις τα κάσιους σε ζεστό νερό να μαλακώσουν.
2.Ξεπλένεις τα σπαράγγια και τις μορχέλες σε τρεχούμενο νερό και τα κόβεις στη μέση.
3.Σε τηγάνι σωτάρεις με το ελαιόλαδο τα σπαράγγια και τις μορχέλες για 2-3 λεπτά.
4.Προσθέτεις το νερό και αφήνεις να σιγοβράσουν τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
5.Όταν θα κοντεύει να εξατμιστεί το νερό, σβήνεις με το κρασί.
6.Αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το ξύσμα-χυμό λεμονιού και τελευταία τη ρίγανη.
7.Παράλληλα βράζεις τα ζυμαρικά. Πριν τα σουρώσεις, κρατάς μέρος από το βρασμένο νερό για την κρέμα κάσιους.
8.Για την κρέμα κάσιους
9.Στον πολυκόφτη (μούλτι) πολτοποιείς τα κάσιους με το βραστό νερό από τα ζυμαρικά, το βούτυρο κάσιους και τις σκελίδες σκόρδου. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.
10.Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τη κρέμα κάσιους στο τηγάνι με τα μανιτάρια και τα σπαράγγια και ανακατεύεις.
11.Απολαμβάνεις!

Σημείωση

  1. Προσέχεις να μη στεγνώσουν τα υλικά στο τηγάνι. Αποσύρεις από τη φωτιά όσο είναι ζουμερά και επαναφέρεις στη φωτιά ίσα για το δέσιμο των γεύσεων.
  2. Σε περίπτωση που δεν βρεις άγρια σπαράγγια και μορχέλες, αντικαθιστάς με σπαράγγια και μανιτάρια καλλιεργήσιμα. Απλώς, τα σπαράγγγια ίσως χρειαστούν περισσότερο χρόνο βρασμού για να μαλακώσουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.