ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Μην πλύνεις τα άνθη.
- Χρησιμοποίησε μόνο άνθη, αφαιρώντας φύλλα και στήμονες.
- Μην ξεχνάς ν’ ανακινείς το βάζο μία φορά την ημέρα για 1 εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις να μετατραπεί η ζάχαρη σε ενιαία μάζα λόγω της υγρασίας που έχει τραβήξει από τα άνθη.
- Τα άνθη χάνουν το ζωηρό χρώμα τους σύντομα μετά την πρόσμιξή τους στη ζάχαρη, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.
- Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι με σχετικά μεγάλες τρύπες μπορεί να διαχωρίσεις εύκολα τη ζάχαρη από τα άνθη.
- Μετά το διαχωρισμό, τοποθετείς τη ζάχαρη σε μπολ, τη σκεπάζεις μ’ ένα τούλι και αφήνεις να στεγνώσει εντελώς, 1-2 ημέρες περίπου, από τυχόν υγρασία που έχει συγκρατήσει.
Αφήστε το σχόλιό σας