ΥΛΙΚΑ

Κρυσταλλική ζάχαρη
Άνθη πασχαλιάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Μαζεύεις άνθη πασχαλιάς τα οποία μόλις έχουν ανοίξει και έχουν ζωηρό χρώμα.
2.Αφαιρείς ένα-ένα τα λουλούδια, επιλέγοντας πάντα τα πιο φρέσκα. Βγάζεις τα άνθη από τους στήμονες και τα συγκεντρώνεις σε μπολ.
3.Στον πάτο ενός γυάλινου μπολ τοποθετείς ένα στρώμα ζάχαρης.
4.Καλύπτεις με τα άνθη πασχαλιάς και συνεχίζεις εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα άνθη. Πάνω-πάνω τοποθετείς ζάχαρη.
5.Κλείνεις με καπάκι και ανακινείς το περιεχόμενο.
6.Ανακινείς κάθε ημέρα για μία εβδομάδα. Μπορείς επίσης ν’ ανακατέψεις το περιεχόμενο με ένα κουτάλι και να διαλύσεις τυχόν σβώλους που έχουν δημιουργηθεί καθώς η ζάχαρη έχει τραβήξει όλη την υγρασία από τα άνθη.
7.Στο τέλος της εβδομάδας, τα λουλούδια θα έχουν χάσει το ζωηρό τους χρώμα και θα έχουν αφυδατωθεί, ενώ η ζάχαρη θα έχει αιχμαλωτίσει το άρωμα των λουλουδιών και το χρώμα της θα έχει γίνει ελαφρά υποκίτρινο.
8.Με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού, αφαιρείς τα λουλούδια από τη ζάχαρη.
9.Αποθηκεύεις τη ζάχαρη σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Μην πλύνεις τα άνθη.
  2. Χρησιμοποίησε μόνο άνθη, αφαιρώντας φύλλα και στήμονες.
  3. Μην ξεχνάς ν’ ανακινείς το βάζο μία φορά την ημέρα για 1 εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις να μετατραπεί η ζάχαρη σε ενιαία μάζα λόγω της υγρασίας που έχει τραβήξει από τα άνθη.
  4. Τα άνθη χάνουν το ζωηρό χρώμα τους σύντομα μετά την πρόσμιξή τους στη ζάχαρη, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι με σχετικά μεγάλες τρύπες μπορεί να διαχωρίσεις εύκολα τη ζάχαρη από τα άνθη.
  6. Μετά το διαχωρισμό, τοποθετείς τη ζάχαρη σε μπολ, τη σκεπάζεις μ’ ένα τούλι και αφήνεις να στεγνώσει εντελώς, 1-2 ημέρες περίπου, από τυχόν υγρασία που έχει συγκρατήσει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.