
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ | |
1 αυγό | |
120 γρ. βούτυρο | |
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό | |
200 γρ. αυτοδιογκούμενο αλεύρι | |
150 γρ. σταρένιο | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ | |
180 γρ. σπαράγγια | |
150 γρ. αρακά | |
2 αυγά | |
200 γρ. γιαούρτι πρόβειο | |
150 γρ. κρέμα γάλακτος | |
180 γρ. φέτα | |
150 γρ. ρεγκάτο | |
αλάτι, πιπέρι |
1. | ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ |
2. | Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα αλεύρια, το γιαούρτι, το βούτυρο λιωμένο και το αυγό. |
3. | Ζυμώνεις με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχεις μια εύπλαστη ζύμη. |
4. | Καλύπτεις τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. |
5. | ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
6. | Στο τηγάνι προσθέτεις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρεις τον αρακά και τα σπαράγγια. |
7. | Καλύπτεις τα υλικά με νερό και σε μέτρια θερμοκρασία τα σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν. |
8. | Όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό, αποσύρεις από τη φωτιά. |
9. | Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο. |
10. | Ετοιμάζεις τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σ ’ένα μπολ. |
11. | Αλευρώνεις τον πάγκο εργασίας, και ανοίγεις το φύλλο. |
12. | Βουτυρώνεις την ταρτιέρα και το τοποθετείς. |
13. | Απλώνεις τον αρακά και τα σπαράγγια. Κρατάς μικρό μέρος από τα λαχανικά ώστε να στολίσεις την τάρτα σου. |
14. | Περιχύνεις το μείγμα των τυριών στην τάρτα. |
15. | Τοποθετείς όμορφα τα υπόλοιπα σπαράγγια και τον αρακά. |
16. | Ψήνεις για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. |
17. | Βγάζεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσει η τάρτα πριν την κόψεις. |
Αφήστε το σχόλιό σας