ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
1 αυγό
120 γρ. βούτυρο
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. αυτοδιογκούμενο αλεύρι
150 γρ. σταρένιο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
180 γρ. σπαράγγια
150 γρ. αρακά
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. φέτα
150 γρ. ρεγκάτο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
2.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα αλεύρια, το γιαούρτι, το βούτυρο λιωμένο και το αυγό.
3.Ζυμώνεις με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχεις μια εύπλαστη ζύμη.
4.Καλύπτεις τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5.ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6.Στο τηγάνι προσθέτεις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρεις τον αρακά και τα σπαράγγια.
7.Καλύπτεις τα υλικά με νερό και σε μέτρια θερμοκρασία τα σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν.
8.Όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό, αποσύρεις από τη φωτιά.
9.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο.
10.Ετοιμάζεις τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σ ’ένα μπολ.
11.Αλευρώνεις τον πάγκο εργασίας, και ανοίγεις το φύλλο.
12.Βουτυρώνεις την ταρτιέρα και το τοποθετείς.
13.Απλώνεις τον αρακά και τα σπαράγγια. Κρατάς μικρό μέρος από τα λαχανικά ώστε να στολίσεις την τάρτα σου.
14.Περιχύνεις το μείγμα των τυριών στην τάρτα.
15.Τοποθετείς όμορφα τα υπόλοιπα σπαράγγια και τον αρακά.
16.Ψήνεις για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
17.Βγάζεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσει η τάρτα πριν την κόψεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.