ΥΛΙΚΑ

2 κονσέρβες κρέμα καρύδας (800 γρ)
80 γρ. αρωματισμένη ζάχαρη πασχαλιάς
100 γρ. βούτυρο φιστίκι Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με βαρύ πάτο, ζεσταίνεις την κρέμα καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία.
2.Προσθέτεις τη ζάχαρη και το βούτυρο φιστικιού και ανακατεύεις.
3.Μεταφέρεις το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, κατά προτίμηση.
4.Αφήνεις να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετώντας πλαστική μεμβράνη στην επιφάνειά του για να μην κάνει κρούστα και τοποθετείς το μπολ καλυμμένο με καπάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 8-10 ώρες.
5.Αδειάζεις το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευής.
6.Όταν πήξει το παγωτό το μεταφέρεις πάλι στο μεταλλικό δοχείο και τοποθετείς στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2-3 ώρες ώστε να παγώσει τόσο ώστε να μπορείς να το σερβίρεις.
7.Πασπαλίζεις με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και απολαμβάνεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Εννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλή κρυσταλλική ζάχαρη σε περίπτωση που δεν διαθέτεις αρωματισμένη ζάχαρη πασχαλιάς.
  2. Τον κάδο της παγωτομηχανής τον τοποθετείς αποβραδίς στην κατάψυξη.
  3. Εάν δε διαθέτεις παγωτομηχανή, φροντίζεις κάθε μία ώρα ν’ ανακατεύεις το μείγμα παγωτού και να το τοποθετείς στην κατάψυξη ώστε ν’ αποφύγεις τους κρυστάλλους και να έχεις αφράτο αποτέλεσμα. Ιδανικά σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείς μίξερ χειρός για πιο κρεμώδη υφή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.