ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 ½ κιλό κρέας χοντρό ( τράγος ή βεργάδι)
500 γρ. χυλοπιτάκι
1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο
500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξύλο κανέλλας
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μοσχοκάρφια γαρύφαλλο
αλάτι -πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1.Καθαρίζεις το κρέας από τα περιττά λίπη, το τοποθετείς κομμένο σε μερίδες σε βαθιά κατσαρόλα και το καλύπτεις με νερό. Προσθέτεις και το κρεμμύδι ολόκληρο.
2.Βράζεις σε σιγανή φωτιά για 3 ώρες.
3.Προσθέτεις τον ντοματοχυμό, αλατοπιπερώνεις και συνεχίζεις τον βρασμό σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για επιπλέον μισή ώρα.
4.Παράλληλα προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ο.
5.Τοποθετείς το κρέας με το ζωμό στο ταψί.
6.Προσθέτεις 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύλο κανέλλας και τα μοσχοκάρφια.
7.Αφήνεις να ψηθεί στο φούρνο για 20 λεπτά και προσθέτεις τις χυλοπίτες.
8.Ανακατεύεις και ψήνεις για επιπλέον 15 λεπτά περίπου.
9.Σερβίρεις με μπόλικη ξηρή μυζήθρα ή φέτα.

NOTES

  1. Το ολόκληρο κρεμμύδι θα τραβήξει τυχόν μυρωδιά του κρέατος.
  2. Μετά το πρώτο βράσιμο, μπορείς ν’ αφήσεις το κρέας με το ζωμό να παγώσουν. Εξυπηρετεί να το βράσεις αποβραδίς. Την επόμενη, αφαιρείς (αν θες) τυχόν λίπη που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια του ζωμού.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.