Υλικά

125 γρ. πλιγούρι
300 ml νερό
1 ματσάκι μαϊντανός
½ ματσάκι δυόσμος
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μικρό αγγούρι
10 ντοματίνια
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
½ μαραθόριζα (φινόκιο)
10-12 φράουλες

Εκτέλεση

1.Τοποθετείς το πλιγούρι σε μεγάλο μπολ με βραστό νερό για 45-60 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει αλλά να είναι ακόμα τραγανό.
2.Ψιλοκόβεις όλα τα μυρωδικά και τεμαχίζεις όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια.
3.Κόβεις τις φράουλες σε ροδέλες και αφήνεις και κάποιες ολόκληρες για το σερβίρισμα.
4.Όταν το πλιγούρι φουσκώσει και μαλακώσει, το σουρώνεις από τυχόν περισσευούμενο νερό.
5.Ανακατεύεις τα υλικά του ντρέσινγκ (ελαιόλαδο, χυμό & ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι) σε μικρό δοχείο και ανακατεύεις.
6.Σε μεγάλο μπολ προσθέτεις το πλιγούρι, τα μυρωδικά, τα λαχανικά και τις φράουλες.
7.Προσθέτεις το λαδολέμονο και ανακατεύεις καλά.
8.Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Σημείωση

Η αναλογία χυμού λεμόνι και ελαιολάδου είναι συνήθως 1 προς 2. Αλλά είπα να μην το περιορίσω ούτε να γίνω ψυχαναγκαστική με τα γραμμάρια! Το αφήνω επάνω σου!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.