
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία βαλεριάνα (100 γρ.) | |
1 συσκευασία baby σπανάκι (100 γρ.) | |
1 συσκευασία ρόκα (100 γρ.) | |
1 φινόκιο (μαραθόριζα) | |
500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους | |
1 χούφτα καρύδια | |
Σπόροι από ½ ρόδι | |
2 φέτες τυρί ταλαγάνι | |
Για τη σάλτσα | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
1 κ.γ. μέλι | |
60 γρ. λευκό ξύδι | |
120 γρ. ελαιόλαδο | |
3-4 κ.σ. σως βαλσάμικου με ρόδι | |
Αλάτι | |
Για την καραμελωμένη κολοκύθα | |
30 γρ. βούτυρο | |
½ κ.σ. μέλι | |
Αλάτι | |
Καπνιστή πάπρικα |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. | Για την κολοκύθα |
2. | Κόβεις την κολοκύθα σε κύβους. |
3. | Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και απλώνεις τα κομμάτια κολοκύθας. |
4. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 15 λεπτά. |
5. | Αφαιρείς το ταψί από το φούρνο. Αλατίζεις και πασπαλίζεις με πάπρικα. |
6. | Προσθέτεις το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύεις έως ότου να λιώσουν και να καλύψουν όλα τα κομμάτια κολοκύθας. |
7. | Ψήνεις για επιπλέον 10 λεπτά. |
8. | Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία τους. |
9. | Για τη σαλάτα |
10. | Πλένεις πολύ σχολαστικά τα λαχανικά. Ακόμα και αν αναγράφεται στη συσκευασία ότι είναι έτοιμα προς κατανάλωση, ένα επιπλέον πλύσιμο με νερό βρύσης και λίγο ξίδι, είναι απαραίτητο. |
11. | Τα τοποθετείς σε πετσέτα ν’ απορροφηθεί η υγρασία τους. |
12. | Ψιλοκόβεις το φινόκιο. |
13. | Ανακατεύεις σε μπολ τα σαλατικά (βαλεριάνα, ρόκα, σπανάκι, φοινόκιο). |
14. | Ψήνεις το ταλαγάνι σε δυνατή θερμοκρασία στην τοστιέρα ή το σχαροτήγανο (ότι διαθέτεις). Δεν θέλουμε να μαλακώσει εντελώς. |
15. | Κόβεις ακτινωτά σε 8 κομμάτια κάθε φέτα τυριού. |
16. | Για τη σάλτσα |
17. | Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε μικρό βαζάκι. Κλείνεις καλά και ανακινείς. |
18. | Σύνθεση σαλάτας |
19. | Σε σαλατιέρα ή μεγάλη πιατέλα τοποθετείς τα λαχανικά. |
20. | Προσθέτεις τα κομμάτια κολοκύθας και το τυρί. |
21. | Πασπαλίζεις με τα καρύδια και τα σπόρια ροδιού. |
22. | Τελευταία περιχύνεις με τη σάλτσα, λίγο πριν σερβίρεις τη σαλάτα σου στο τραπέζι. |
Leave a Reply