ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία βαλεριάνα (100 γρ.)
1 συσκευασία baby σπανάκι (100 γρ.)
1 συσκευασία ρόκα (100 γρ.)
1 φινόκιο (μαραθόριζα)
500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 χούφτα καρύδια
Σπόροι από ½ ρόδι
2 φέτες τυρί ταλαγάνι
Για τη σάλτσα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
60 γρ. λευκό ξύδι
120 γρ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. σως βαλσάμικου με ρόδι
Αλάτι
Για την καραμελωμένη κολοκύθα
30 γρ. βούτυρο
½ κ.σ. μέλι
Αλάτι
Καπνιστή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Για την κολοκύθα
2.Κόβεις την κολοκύθα σε κύβους.
3.Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και απλώνεις τα κομμάτια κολοκύθας.
4.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 15 λεπτά.
5.Αφαιρείς το ταψί από το φούρνο. Αλατίζεις και πασπαλίζεις με πάπρικα.
6.Προσθέτεις το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύεις έως ότου να λιώσουν και να καλύψουν όλα τα κομμάτια κολοκύθας.
7.Ψήνεις για επιπλέον 10 λεπτά.
8.Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία τους.
9.Για τη σαλάτα
10.Πλένεις πολύ σχολαστικά τα λαχανικά. Ακόμα και αν αναγράφεται στη συσκευασία ότι είναι έτοιμα προς κατανάλωση, ένα επιπλέον πλύσιμο με νερό βρύσης και λίγο ξίδι, είναι απαραίτητο.
11.Τα τοποθετείς σε πετσέτα ν’ απορροφηθεί η υγρασία τους.
12.Ψιλοκόβεις το φινόκιο.
13.Ανακατεύεις σε μπολ τα σαλατικά (βαλεριάνα, ρόκα, σπανάκι, φοινόκιο).
14.Ψήνεις το ταλαγάνι σε δυνατή θερμοκρασία στην τοστιέρα ή το σχαροτήγανο (ότι διαθέτεις). Δεν θέλουμε να μαλακώσει εντελώς.
15.Κόβεις ακτινωτά σε 8 κομμάτια κάθε φέτα τυριού.
16.Για τη σάλτσα
17.Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε μικρό βαζάκι. Κλείνεις καλά και ανακινείς.
18.Σύνθεση σαλάτας
19.Σε σαλατιέρα ή μεγάλη πιατέλα τοποθετείς τα λαχανικά.
20.Προσθέτεις τα κομμάτια κολοκύθας και το τυρί.
21.Πασπαλίζεις με τα καρύδια και τα σπόρια ροδιού.
22.Τελευταία περιχύνεις με τη σάλτσα, λίγο πριν σερβίρεις τη σαλάτα σου στο τραπέζι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.