ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- * Όταν ζεστάνεις το βούτυρο, το ξαφρίζεις προσεκτικά. Επιπλέον όταν θα βουτυρώνεις τα φύλλα θα προσέχεις να μην παίρνεις και τα υπολείμματα γάλακτος από τον πάτο της κατσαρόλας με το πινέλο. Ιδανικά, αφαιρείς το λιωμένο βούτυρο σε καθαρό μπολ και αφήνεις τα υπολείμματα γάλακτος στην κατσαρόλα.
- Μη θρυμματίσεις εντελώς τα καρύδια για δύο λόγους. Αρχικά, αν τρίψεις εντελώς τον καρπό, υπάρχει κίνδυνος να σου λασπώσει το φύλλο και να μην είναι τραγανό. Κι έπειτα, είναι ευχάριστο να νιώθεις τον ξηρό καρπό στο δοντάκι, όχι?
- Δεν πρέπει να δείξεις καμία υπερβολή και στο πασπάλισμα του κάθε φύλλου με την ποσότητα καρυδιού, για το ίδιο λόγο.
- Όσον αφορά τα μπαχάρια, τήρησε απόλυτα την αναγραφόμενη ποσότητα, διότι οποιαδήποτε υπερβολή, μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση και ν’ αφήνει μια πίκρα στην επίγευση.
- Αφού βουτυρώσεις και το τελευταίο φύλλο, μπορείς να τοποθετήσεις το ταψί για 15-20 λεπτά στο ψυγείο, να παγώσει το βούτυρο ώστε να μπορείς να κόψεις το κομμάτια πιο εύκολα.
- Το μυστικό για ένα καλοψημένο μπακλαβά είναι η χαμηλή θερμοκρασία και το αργό ψήσιμο. Δε θέλουμε να ψηθεί γρήγορα και επί της ουσίας να μείνει άψητο το εσωτερικό του.
- Σημαντικό επίσης για το σωστό ψήσιμο, και το πιο δύσκολο σημείο της συνταγής ίσως, είναι το καλό κόψιμο των κομματιών.
- Τέλος, το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό.
Αφήστε το σχόλιό σας