ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι σκληρό
125 γρ. γάλα πλήρες
70 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. πουρές κολοκύθας
1 φακ. ξηρή μαγιά
90 γρ. βούτυρο
1 αυγό
½ κ.γ. κανέλλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Για τη γέμιση
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
3.κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για το γλάσο
50 γρ. κουβερτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τη μαγιά.
2.Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεις σε μέτρια θερμοκρασία το γάλα (προσοχή να μην κάψει).
3.Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη ζάχαρη. Ανακατεύεις ώστε ν ’αρχίσει να λιώνει.
4.Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνεις το βούτυρο.
5.Σπας το αυγό σε βαθύ πιάτο και ανακατεύεις μ’ ένα πιρούνι.
6.Στο μπολ με τα στερεά προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το μείγμα γάλακτος/ζάχαρης καθώς και το χτυπημένο αυγό.
7.Ανακατεύεις μ ’ένα κουτάλι, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά όσο καλύτερα γίνεται.
8.Συνεχίζεις το ζύμωμα με το χέρι και σ’ αυτό το σημείο προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο σταδιακά.
9.Συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να «πιει» όλο το βούτυρο και να ξεκολλήσουν τυχόν υπολείμματα από το μπολ. Τώρα θα έχεις μια εύπλαστη βουτυρένια ζύμη.
10.Την καλύπτεις με καθαρή πετσέτα και αφήνεις κατά μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
11.Αλευρώνεις την επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγεις ένα παραλληλόγραμμο φύλλο.
12.Απλώνεις το βούτυρο μ’ ένα πινέλο σε όλη τη ζύμη και πασπαλίζεις από άκρη σε άκρη με τριμμένη κουβερτούρα.
13.Τυλίγεις το ρολό κατά μήκος και με μαχαίρι κόβεις ρολά πάχους 4-5 εκατοστών.
14.Τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
15.Αφήνεις να διπλασιαστούν σε όγκο.
16.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25 λεπτά περίπου.

NOTES

Το βούτυρο παλαιότερα το ενσωμάτωνα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα όμως από πολύτιμες συμβουλές του αρτοποιού της γειτονιάς, το βούτυρο μπαίνει πάντα στο τέλος αφού έχω πρώτα ανακατέψει όλα τα υλικά…και πραγματικά κάνει τη διαφορά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.