ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 μπανάνες
1 πλάκα βούτυρο ( 250 γρ.)
200 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά
250 γρ. γάλα
4 κ.σ. κακάο
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο + έξτρα για πασπάλισμα
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 κουβερτούρα ( για γλάσο)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ο .
2.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν, σόδα και κακάο.
3.Με μίξερ χειρός ή σταθερό, χτυπάς ζάχαρη με βούτυρο μέχρι ν’ αφρατέψουν, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Επειδή η καστανή ζάχαρη διαλύεται πιο δύσκολα από τη λευκή, χτυπάς για περισσότερο χρόνο.
4.Χαμηλώνεις ταχύτητα και ενσωματώνεις ένα- ένα τ’ αυγά.
5.Λιώνεις τις μπανάνες στον πολυκόφτη και τις προσθέτεις στο μείγμα.
6.Προσθέτεις εναλλάξ γάλα και στερεά υλικά και χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο μείγμα.
7.Σε βουτυρωμένη φόρμα, απλώνεις το μισό μίγμα, πασπαλίζεις με φιστίκι Αιγίνης και σταγόνες σοκολάτας.
8.Προσθέτεις το υπόλοιπο μείγμα.
9.Ψήνεις για 50 λεπτά περίπου.
10.Βγάζεις το κέικ από τον φούρνο, το αφήνεις σε μια σχάρα να πέσει η θερμοκρασία του.
11.Ξεφορμάρεις και αφήνεις στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
12.Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα και επικαλύπτεις το κέικ.
13.Πασπαλίζεις με τριμμένο φυστίκι.

 

NOTES

  1. Το βούτυρο πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να μπορεί να ενσωματωθεί πιο εύκολα με τη ζάχαρη.
  2. Για το μπεν μαρί , γεμίζεις μια μικρή κατσαρόλα με νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία. Από πάνω τοποθετείς ανοξείδωτο μπολ όπου τεμαχίζεις τη σοκολάτα, ώστε να λιώσει πιο εύκολα. Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπά την επιφάνεια του νερού. Όταν το νερό έρθει σε βρασμό, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη σοκολάτα μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να λιώσει εντελώς.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.