NOTES
- Τον κάδο της παγωτομηχανής τον τοποθετείς αποβραδίς στην κατάψυξη.
- Εάν δε διαθέτεις παγωτομηχανή, φροντίζεις κάθε μία ώρα ν’ ανακατεύεις το μείγμα που θα βάλεις στην κατάψυξη ώστε ν ’αποφύγεις τους κρυστάλλους και να έχεις αφράτο παγωτό. Ιδανικά πρέπει να το ανακατεύεις με μίξερ χειρός ή σταθερό.
- Πάντα φυλάσσω τη μαστίχα στο ψυγείο.
- Το σαλέπι είναι άλευρο προερχόμενο από βολβούς συγκεκριμένου είδους ορχιδέας. Συνήθως το βρίσκουμε σε τούρκικες και πολίτικες συνταγές. Έχει πηκτικές ιδιότητες ενώ προσδίδει και μια μορφή ελαστικότητας στην κρέμα καϊμάκι.
- Το παγωτό καϊμάκι είναι μια παραλλαγή του τούρκικου παγωτού “dondurma”, το οποίο έχει πιο συνεκτική υφή από το δικό μας αφράτο καϊμάκι.
- Με τη φουρκέτα έχεις μικρότερη απώλεια σάρκας φρούτου. Εισχωρώντας το κοίλο μέρος της φουρκέτας από τη μεριά του καρπού με το κοτσάνι, τραβάς το κουκούτσι προς τα έξω.
- Καθώς επέλεξα να μετριάσω τη ζάχαρη, αλλά δεν ήθελα να χάσω το όμορφο χρώμα του βύσσινου, προτίμησα να μην δέσω το γλυκό στο έπακρο. Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου αυτό.
- Η αποστείρωση των βάζων γίνεται σε θερμοκρασία 100ο. Στρώνεις μια βαμβακερή πετσέτα στη σχάρα και τοποθετείς τα πλυμένα βάζα αναποδογυρισμένα προς τα κάτω για 5-10 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσουν. Τα καπάκια τα σαπουνίζεις σε καυτό νερό και τα τοποθετείς το τελευταίο λεπτό στο φούρνο, ώστε να μη χαλάσει η εσωτερική επίστρωσή τους.
Αφήστε το σχόλιό σας