ΥΛΙΚΑ

700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. προζύμι ενεργό
1 ½ κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
160 γρ. λευκή ζάχαρη
200 γρ καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. λιωμένο βούτυρο
400 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα 72 %
200 γρ σπασμένες μάντολες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μπολ αναμιγνύεις όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύεις.
2.Αφρατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μικρότερο μπολ με μίξερ χειρός.
3.Προσθέτεις τα αυγά , το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις χαμηλώνοντας την ταχύτητα.
4.Προσθέτεις τμηματικά το αλεύρι και ενσωματώνεις σταδιακά. Τελευταία προσθέτεις την τεμαχισμένη σοκολάτα και τις μάντολες.
5.Τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και σχηματίζεις τα μπισκότα είτε με το κουτάλι είτε με την κουτάλα του παγωτού.
6.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά στους 180ο στον αέρα.
7.Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις λίγο να σταθούν πριν δοκιμάσεις.

Σημείωση:

Μπορείς τη μισή δοση να την κάνεις μονο σοκολατένια και στην άλλη μισή να προσθέσεις τις μάντολες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.