Ψητό κοτόπουλο σαν γύρος
Ψητό κοτόπουλο σαν γύρος

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο ή 2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κέτσαπ (προαιρετικά)
1/3 κ.γ. σουμάκ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
40 ml κεφίρ ή γιαούρτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
60 γρ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1/3 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μουστάρδα
ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΚΟΣ Ή ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
1 κιλο φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου
8 τάκος ( ή πιτες) ή 4 τορτίγιες κομμένες στα δύο
2 ντομάτες σε φέτες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ αβοκάντο σε κύβους (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετείς το κοτόπουλο. Φροντίζεις να καλυφθεί με τη μαρινάδα και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
2.Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις το κοτόπουλο σε μεσαία φωτιά για 6-7 λεπτά σε κάθε μεριά ή απλώνεις το κοτόπουλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις στο γκριλ γύρω στα 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
3.Ετοιμάζεις παράλληλα τη σάλτσα μουστάρδας.
4.Τοποθετείς το ψημένο κοτόπουλο σε πιατέλα και περιχύνεις με τη σάλτσα. Κόβεις σε μικρά κομμάτια.
5.Ετοιμάζεις τη σος μουστάρδας και ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου.
6.Ζεσταίνεις τα τάκος είτε στη φρυγανιέρα είτε στο γκριλ.
7.Αλείφεις τα τακος με σος, και γεμίζεις με κοτόπουλο και λαχανικά.
8.Απολαμβάνεις!

Σημείωση

Αν κάτι προορίζεται  και για τα μικρά το προσαρμόζω στα γούστα τους και προτιμώ πιο ήπιες γεύσεις. Έτσι, παραλείπω τα καυτερά μπαχάρια, διότι δεν τους αρέσει το πικάντικο κοτόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.