
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
125 γρ. βούτυρο | |
125 γρ. φουντουκοβούτυρο | |
60 γρ. λευκή ζάχαρη | |
60 γρ. καστανή ζάχαρη | |
1 αυγό | |
50 γρ. χοντροσπασμένα φουντούκια | |
125 γρ. μαύρη σοκολάτα (τεμαχισμένη) | |
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας | |
½ κ.γ. σόδα | |
1.κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
Νιφάδες αλατιού ( για πασπάλισμα) |
1. | Σε μεσαίο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, σόδα και μπέικιν. |
2. | Σε άλλο μπολ αναμιγνύεις τα 2 είδη ζάχαρης. |
3. | Σε μικρό τηγάνι λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύεις ώστε να μαλακώσει. |
4. | Ανακατεύεις τα βούτυρα με ζάχαρες και αφρατεύεις με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. |
5. | Προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτεις και το εκχύλισμα βανίλιας. |
6. | Ρίχνεις σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύεις με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί όλο. |
7. | Τελευταία προσθέτεις τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια. |
8. | Ανακατεύεις τη ζύμη με τη σπάτουλα και την αφήνεις σκεπασμένη για 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η γλουτένη. |
9. | Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο . |
10. | Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και παίρνεις ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού. |
11. | Πλάθεις μικρούς στρογγυλούς δίσκους και τοποθετείς στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πασπαλίζεις με νιφάδες αλατιού αν σου αρέσει. |
12. | Ψήνεις για 12-13 λεπτά. |
13. | Τοποθετείς το ταψί σε σχάρα να κρυώσουν καλά τα μπισκότα. |
14. | Απολαμβάνεις! |
Αφήστε το σχόλιό σας