ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. φουντουκοβούτυρο
60 γρ. λευκή ζάχαρη
60 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ. χοντροσπασμένα φουντούκια
125 γρ. μαύρη σοκολάτα (τεμαχισμένη)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. σόδα
1.κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Νιφάδες αλατιού ( για πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαίο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, σόδα και μπέικιν.
2.Σε άλλο μπολ αναμιγνύεις τα 2 είδη ζάχαρης.
3.Σε μικρό τηγάνι λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύεις ώστε να μαλακώσει.
4.Ανακατεύεις τα βούτυρα με ζάχαρες και αφρατεύεις με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα.
5.Προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτεις και το εκχύλισμα βανίλιας.
6.Ρίχνεις σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύεις με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
7.Τελευταία προσθέτεις τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια.
8.Ανακατεύεις τη ζύμη με τη σπάτουλα και την αφήνεις σκεπασμένη για 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η γλουτένη.
9.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο .
10.Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και παίρνεις ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
11.Πλάθεις μικρούς στρογγυλούς δίσκους και τοποθετείς στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πασπαλίζεις με νιφάδες αλατιού αν σου αρέσει.
12.Ψήνεις για 12-13 λεπτά.
13.Τοποθετείς το ταψί σε σχάρα να κρυώσουν καλά τα μπισκότα.
14.Απολαμβάνεις!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το αλάτι ταιριάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Εάν δε σου αρέσει μπορείς να το παραλείψεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.