ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βρώμη
8 βασιλικοί χουρμάδες
200 μαύρη σοκολάτα
1 ώριμη μπανάνα
½ κ.γ. κανέλα
90 γρ. φουντουκοβούτυρο
120 γρ. μέλι
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. αμύγδαλα
2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μικρό μπολ με κρύο νερό μουλιάζεις τους χουρμάδες για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
2.Στον πολυκόφτη, θρυμματίζεις αμύγδαλα και φουντούκια.
3.Σε μπολ αναμιγνύεις βρώμη με ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο και κανέλλα.
4.Στον πολυκόφτη λιώνεις τη μπανάνα με τους χουρμάδες, αφού πρώτα αφαιρέσεις τα κουκούτσια, να γίνουν πάστα.
5.Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεις το φουντουκοβούτυρο να μαλακώσει.
6.Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το μέλι. Ανακατεύεις.
7.Σε ξύλο κοπής τεμαχίζεις τη σοκολάτα, σε μεγαλύτερα και μικρότερα κομμάτια.
8.Αναμειγνύεις όλα τα υλικά (πλην της σοκολάτας) στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύεις.
9.Τελευταία προσθέτεις τη σοκολάτα. Δεν την προσθέτεις εξαρχής με τα άλλα υλικά για να μη λιώσει.
10.Απλώνεις σε ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 25 Χ30 εκ. αφού το έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
11.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το μείγμα.
12.Αποσύρεις το μείγμα με το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς σε σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά.
13.Κόβεις σε παραληλλόγραμμα ή τετράγωνα κομμάτια.
14.Εάν θες επικαλύπτεις με σοκολάτα λιωμένη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.