ΥΛΙΚΑ

140 γρ. φουντούκι ανάλατο ψημένο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. φουντουκοβούτυρο
375 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καβουρδίζεις το φουντούκι σε μικρό αντικολλητικό σκεύος στην εστία της κουζίνας για 5 λεπτά περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό. Φροντίζεις ν’ ανακατεύεις συχνά ώστε ν’ αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
2.Προσθέτεις τη ζάχαρη στο σκεύος με τα φουντούκια και ανακατεύεις διαρκώς ώστε να καλυφθούν όλοι οι καρποί. Όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας, αποσύρεις από τη φωτιά.
3.Απλώνεις το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήνεις να κρυώσει.
4.Θρυμματίζεις είτε στον πολυκόφτη (μούλτι) είτε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τη βοήθεια του πλάστη, είτε με το γουδί.
5.Για το μπεν μαρί , γεμίζεις μια μικρή κατσαρόλα με νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία.
6.Από πάνω τοποθετείς ανοξείδωτο μπολ όπου τεμαχίζεις τη σοκολάτα, ώστε να λιώσει πιο εύκολα. Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
7. Όταν το νερό έρθει σε βρασμό, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη σοκολάτα με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να λιώσει εντελώς.
8.Στον πάγκο εργασίας απλώνεις τις θήκες σιλικόνης.
9.Γεμίζεις την κάθε θήκη με 1 κοφτή κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα ως βάση.
10.Αλείφεις τα τοιχώματα με σοκολάτα με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού.
11.Προσθέτεις 1 κουταλιά γλυκού καραμελωμένο φουντούκι σε κάθε θήκη.
12.Από πάνω γεμίζεις με 1 κουταλιά γλυκού φουντουκοβούτυρο.
13.Τελειώνεις με την προσθήκη 1 κουταλιάς της σούπας λιωμένη σοκολάτα για κάλυψη.
14.Τοποθετείς στο ψυγείο για 10-12 ώρες να παγώσουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.