Σημείωση
Το συγκεκριμένο φαγητό δεν σερβίρεται σε κομμάτια. Είναι τόσο γλασερό που σερβίρεται με μεγάλη κουτάλα.
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες | |
4 ώριμες ντομάτες | |
1 κρεμμύδι | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
Ελαιόλαδο | |
Αλάτι – πιπέρι | |
Φύλλα βασιλικού | |
600 γρ γάλα πλήρες | |
60 γρ. βούτυρο | |
60 γρ αλεύρι | |
Αλάτι – πιπέρι | |
Μοσχοκάρυδο τριμμένο | |
300 γρ τριμμένο τυρί Grana Padano |
1. | Κόβεις τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος. Τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις χαράσσεις, αλατοπιπερώνεις και ραντίζεις με ελαιόλαδο. Ψήνεις στο γκριλ περίπου για 10 λεπτά. |
2. | Τρίβεις τις ντομάτες και σε κατσαρόλα σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο με ελαιόλαδο και τοποθετείς την τριμμένη ντομάτα και τα φύλλα βασιλικού. Δεν ξεχνάς να αλατοπιπερώσεις. Βράζεις τη σάλτσα γύρω στα 20 λεπτά. |
3. | Σε πυρέξ διαστάσεων 28 x 22 εκ απλώνεις λίγη σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνες και πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί Grana Padano. Έπειτα απλώνεις εναλλάξ τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ενδιάμεσα πασπαλίζεις κάθε φορά με τριμμένο Grana Padano. |
4. | Για τη μπεσαμέλ τοποθετείς κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτεις το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύεις και δημιουργείς ένα ρου στο οποίο προσθέτεις το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύεις συνεχόμενα το μείγμα μέχρι να δέσει. Αφαιρείς από τη φωτιά και απλώνεις την μπεσαμέλ σε όλη την επιφάνεια του φαγητού. |
5. | Τελευταία, πασπαλίζεις όλη την επιφάνεια με τριμμένο τυρί Grana Padano και τοποθετείς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και το τυρί να αποκτήσει τραγανή κρούστα. |
Σημείωση
Το συγκεκριμένο φαγητό δεν σερβίρεται σε κομμάτια. Είναι τόσο γλασερό που σερβίρεται με μεγάλη κουτάλα.
Leave a Reply