ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία κριθαρότο με σπανάκι (250 γρ.) «Η Σαμαρίνα»
2 πιπεριές πράσινες (κέρατο)
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά (κέρατο)
350 γρ. ζωμός κρέατος
400 γρ. νερό
120 γρ. απάκι
1 πράσο
150 γρ. μανιτάρια λευκά
70 γρ. βούτυρο
Παρμεζάνα
Φύλλα βασιλικού για σερβίρισμα
Αλάτι - Πιπέρι
Σε όλους αρέσουν τα γρήγορα και νόστιμα φαγητά. Ένας καλός μου φίλος συνήθιζε να λέει ότι το καλό φαγητό δε χρειάζεται πάνω από 30' μαγείρεμα. Όταν δε διαπραγματεύεσαι και την ποιότητα δε, και ξέρεις ότι σε σύντομο χρόνο μπορείς ν' απολαύσεις ένα υγιεινό γεύμα, τότε πραγματικά αυτό το πιάτο θα γίνει ένα από τ'αγαπημένα σου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε κατσαρόλα προσθέτεις το νερό και το ζωμό και φέρνεις σε βρασμό.
2.Ψιλοκόβεις απάκι σε κύβους, πράσο σε ροδέλες, μανιτάρια σε φέτες και πιπεριές σε μικρά (ή μεγαλύτερα) κομμάτια.
3.Σωτάρεις σε 50 γρ. βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι το κριθαρότο για 2 λεπτά.
4.Έπειτα, το ρίχνεις στο νερό/ζωμό που ήδη βράζει, για 12 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).
5.Παράλληλα σωτάρεις με τα υπόλοιπα 20 γρ. βουτύρου, το απάκι, το πράσο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια στο τηγάνι.
6.Αλατοπιπερώνεις τα υλικά στο τηγάνι.
7.Στα 12 λεπτά βρασμού, ρίχνεις το κριθαρότο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις.
8.Σερβίρεις με μπόλικη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού!

Αυτό το φαγάκι είναι ζουμερό, νόστιμο και ελαφρύ ακόμα και για βραδυνό. Συνοδεύεται υπέροχα μ’ένα ποτήρι λευκό κρασί και μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση τις μέρες εκείνες που ο χρόνος δεν περισσεύει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.