ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

350-400 γρ. κεράσια
40 γρ. βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον για επάλειψη ταρτιέρας
4 αυγά
100 γρ. γάλα
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
80 γρ. ζάχαρη + 2.κ.σ. επιπλέον (για τα κεράσια)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
Αμύγδαλο τριμμένο για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζεις τα κεράσια από τα κουκούτσια είτε με το ειδικό μηχάνημα είτε με μία φουρκέτα.
2.Σε μπολ ανακατεύεις τα καθαρισμένα κεράσια με τις 2 κ.σ. ζάχαρη.
3.Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκατοστών ή ατομικές φόρμες τάρτας (όπως χρησιμοποίησα εγώ) στρώνεις τον πάτο με τα καθαρισμένα κεράσια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά, ώστε το φρούτο ν’ αρχίσει να μαλακώνει.
4.Παράλληλα, σε μεγάλο μπολ χτυπάς με το σύρμα τη ζάχαρη και τ’ αυγά. Σταδιακά, προσθέτεις το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τέλος όλα τα στερεά υλικά ( αλεύρι, πούδρα αμυγδάλου, αλάτι μπέικιν πάουντερ).
5.Βγάζεις την ταρτιέρα ( ή τις ατομικές φόρμες ) από το φούρνο και μοιράζεις το μείγμα.
6.Ψήνεις στις αντιστάσεις στους 180ο για 25 λεπτά περίπου.
7.Αν αποφασίσεις να φτιάξεις το κλαφουτί σε μεγάλη ταρτιέρα θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο ψησίματος, γύρω στα 5-10 λεπτά.
8.Αφού ψηθούν τα ατομικά κλαφουτί, τ’ αφήνεις σε σχάρα να πέσει η θερμοκρασία τους.
9.Σερβίρονται πολύ όμορφα με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή απλά με λίγη ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμα ζεστά.

NOTES

  1. Στο αυθεντικό γαλλικό κλαφουτί, δεν αφαιρούν τα κουκούτσια από τα κεράσια, διότι αυτά προσδίδουν πιο αμυγδαλένια γεύση.
  2. Στην περίπτωση που καθαρίσεις τα κεράσια, φροντίζεις να φοράς γάντια, διότι βάφουν.
  3. Δέκα λεπτά πριν βγάλεις το κλαφουτί από τον φούρνο, πασπαλίζεις (με γρήγορες κινήσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του φούρνου) με τριμμένο αμύγδαλο.
  4. Το κλαφουτί πρέπει να είναι ζουμερό, οπότε πρόσεχε μην το παραψήσεις.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.