NOTES
- Βγάζοντας το μείγμα από το ψυγείο, αν δεις ότι έχει βγάλει υγρά, τ’ αφαιρείς.
- Μπορείς να περάσεις το μείγμα σου άλλη μια φορά από το σουρωτήρι, στύβοντας ελαφρά.
1 κιλό κολοκυθάκια | |
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό | |
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια | |
1 πράσο | |
200 γρ. φέτα | |
80 – 100 γρ. κεφαλοτύρι | |
3 καρότα | |
2 πιπεριές Φλωρίνης | |
2- 3 σκελίδες σκόρδο | |
½ μάτσο μαϊντανό | |
½ μάτσο μάραθο | |
3 κ.σ. δυόσμο | |
3 κ.σ. βασιλικό | |
2 αυγά | |
6 κ.σ. καλαμποκάλευρο | |
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ | |
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι – πιπέρι |
1. | Τρίβεις τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τ’ αλατίζεις και τ’ αφήνεις κατά μέρος στο σουρωτήρι τόσο όσο να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά. |
2. | Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τρίβεις τα τυριά. |
3. | Στύβεις τα κολοκυθάκια, είτε στο σουρωτήρι είτε τοποθετώντας τα τμηματικά σ ’ένα πανί τύπου χοντρής γάζας όπως η τσαντίλα, ώστε να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται. |
4. | Έπειτα ανακατεύεις όλα τα υλικά και αφήνεις το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. |
5. | Σχηματίζεις τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέγεθος μεγάλου κουταλιού. |
6. | Τους τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά περίπου. |
7. | Σερβίρεις με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι. |
NOTES
Leave a Reply