ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
200 γρ. φέτα
80 – 100 γρ. κεφαλοτύρι
3 καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
2- 3 σκελίδες σκόρδο
½ μάτσο μαϊντανό
½ μάτσο μάραθο
3 κ.σ. δυόσμο
3 κ.σ. βασιλικό
2 αυγά
6 κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες του καλοκαιριού! Με μπόλικα μυρωδικά, έξτρα λαχανικά και λίγη φέτα, είναι θρεπτικότατοι και υγιεινοί. Τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Τρίβεις τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τ’ αλατίζεις και τ’ αφήνεις κατά μέρος στο σουρωτήρι τόσο όσο να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά.
2.Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τρίβεις τα τυριά.
3.Στύβεις τα κολοκυθάκια, είτε στο σουρωτήρι είτε τοποθετώντας τα τμηματικά σ ’ένα πανί τύπου χοντρής γάζας όπως η τσαντίλα, ώστε να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
4.Έπειτα ανακατεύεις όλα τα υλικά και αφήνεις το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
5.Σχηματίζεις τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέγεθος μεγάλου κουταλιού.
6.Τους τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά περίπου.
7.Σερβίρεις με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι.

NOTES

  1. Βγάζοντας το μείγμα από το ψυγείο, αν δεις ότι έχει βγάλει υγρά, τ’ αφαιρείς.
  2. Μπορείς να περάσεις το μείγμα σου άλλη μια φορά από το σουρωτήρι, στύβοντας ελαφρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.