NOTES
Για το καραμελωμένο αμύγδαλο :
Θα χρειαστείς 70 γρ. αμύγδαλα & 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Σε αντικολλητικό σκεύος, καβουρδίζεις το αμύγδαλο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό. Φροντίζεις ν’ ανακατεύεις συχνά ώστε ν ’αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
- Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία τοποθετείς τη ζάχαρη. Όταν λιώσει και αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας, αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις τ’ αμύγδαλα. Ανακατεύεις ώστε να καλυφθούν όλοι οι καρποί.
- Απλώνεις το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήνεις να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει το μείγμα, τοποθετείς από πάνω μια επιπλέον λαδόκολλα και με τη βοήθεια του πλάστη θρυμματίζεις το καραμελωμένο αμύγδαλο.
- Διατηρείς αεροστεγώς, σε γυάλινο δοχείο, στο ψυγείο.
Μπορείς αντί για κορόμηλα, να χρησιμοποιήσεις 3 μυρωδάτα μήλα κομμένα σε φέτες ή 3- 4 ζουμερά αχλάδια.
Αφήστε το σχόλιό σας