ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλο ( από δύο κοτόπουλα)
8 φέτες μπέικον
Αγελαδινό τυρί @mastelo κομμένο σε στικς ( 300 γρ)
Baby σπανάκι ( 50 γρ)
1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο (για επάλειψη των φιλέτων)
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Φιλετάρεις τα στήθη κοτόπουλο (ή στα φιλετάρει ο κρεοπώλης σου). Στη συνέχεια τα κόβεις στη μέση σε 2 κομμάτια.
2.Αλείφεις την επιφάνειά τους με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.
3.Καλύπτεις το κάθε φιλέτο με μία φέτα μπέικον, απλώνεις λίγα φύλλα σπανάκι και τοποθετείς 3 στικς αγελαδινό μαστέλο κατά μήκος του φιλέτου με απόσταση μεταξύ τους.
4.Διπλώνεις με προσοχή το φιλέτο και περνάς δύο ξύλινα σουβλάκια στο ρολαρισμένο φιλέτο.
5.Προσθέτεις στο κάθε σουβλάκι από 1 κομμάτι πιπεριάς και προσθέτεις και το δεύτερο γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου στα ξύλινα σουβλάκια.
6.Κόβεις με το μαχαίρι τα φιλέτα ώστε να έχεις 2 σουβλάκια κοτόπουλο.
7.Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με όλα τα φιλέτα.
8.Προθερμαίνεις το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και αλείφεις την επιφάνειά του με ελάχιστο ελαιόλαδο .
9.Τοποθετείς μέχρι τρία σουβλάκια τη φορά στο τηγάνι και ψήνεις σε μέτρια φωτιά (6/9) γύρω στα 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αναλογα το πάχος του φιλέτου.
10.Για να ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά τα φιλέτα μπορείς αφού ψηθούν απ’ όλες τις μεριές (ώστε να μη διαλυθούν και βγει η γέμιση), να αφαιρέσεις το ξυλάκι, να συνεχίσεις το ψήσιμο κι έπειτα να ξαναπεράσεις τα φιλέτα από τα ξυλάκια, όσο είναι ακόμη ζεστά.
11.Σερβίρεις και απολαμβάνεις !

Σημείωση

  • Στη συνταγή το αγελαδινό τυρί μαστέλο θα κρατήσει το σχήμα του και θα ψηθεί πολύ όμορφα χωρίς να λιώσει και να αδειάσει το γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο.
  • Τα ξυλάκια που θα χρειαστείς για τα σουβλάκια να είναι κατά προτίμηση πλακέ και όχι στρογγυλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.