ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα γλυκιά
100 γρ. ψωμί
Ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό
1 καρότο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. κρασί
70 γρ. τριμμένη Grana Padano
100 γρ τυρί Grana Padano κομμένο σε κύβους για γέμιση
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό όλων μας, στο οποίο κανείς δεν αντιστέκεται είναι φυσικά οι κεφτέδες. Γιατί τι άλλο θες το καλοκαίρι εκτός από κεφτέδες, πατάτες τηγανιτές, χωριάτικη σαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα?! Αποφάσισα λοιπόν τον κλασσικό κεφτέ να τον ανεβάσω αρκετά επίπεδα με 1 επιπλέον υλικό που τελικά έγινε και ο πρωταγωνιστής της συνταγής. Επέλεξα να προσθέσω το τυρί της Grana Padano με δύο τρόπους. Χάρη στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, το τυρί αυτό είναι θρεπτικό αλλά και πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου ωρίμανσης. Εξού και είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη. Πρόσθεσα λοιπόν τριμμένο τυρί Grana Padano στη ζύμη και δεύτερον, έκοψα σε κύβους αυτό το εξαιρετικής ποιότητας τυρί και το φύλαξα σαν θησαυρό μέσα στη ζύμη του κεφτέ. Όταν λοιπόν ο κεφτές έκανε βουτιά στο τηγάνι, το τυράκι ήρθε κι έλιωσε , πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα όποιος δοκίμαζε να μην πιστεύει πόση νοστιμιά κρύβεται σε κάθε μπουκιά!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Μαλακώνεις το ψωμί σε μπολ με νερό. Το στίβεις με τα χέρια σου.
2.Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τρίβεις το καρότο .
3.Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τα κυβάκια τυριού. Ζυμώνεις για αρκετή ώρα το μείγμα, το σκεπάζεις με μεμβράνη και το τοποθετείς για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο .
4.Έπειτα, σχηματίζεις τους κεφτέδες στο μέγεθος που επιθυμείς. Για να μπορέσεις να εσωκλείσεις το τυρί δεν μπορεί να είναι πολύ μικροί οι κεφτέδες σου. Απλώνεις στο χέρι σου τη ζύμη σε στρογγυλό δίσκο, τοποθετείς το κυβάκι τυρί Grana Padano, το σφραγίζεις στο εσωτερικό του και το τοποθετείς σε πιάτο.
5.Προσθέτεις αλεύρι σε πιάτο ή μπολ. Αλευρώνεις το κάθε κεφτεδάκι και τινάζεις το περίσσιο αλεύρι.
6.Τοποθετείς αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι και προθερμαίνεις σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
7.Τοποθετείς τα κεφτεδάκια περιμετρικά στο τηγάνι χωρίς να το μπουκώσεις.
8.Ψήνεις σε μέτρια φωτιά γύρω στα 10 λεπτά και αναποδογυρίζεις 2-3 φορές ώστε να πάρουν χρώμα παντού.
9.Αφού ψηθούν τα τοποθετείς σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
10.Σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα και απολαμβάνεις μέχρι σκασμού!

Σημειώσεις

Τη ζύμη μπορείς να την διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι 24 ώρες, καλά καλυμμένη με μεμβράνη. Επειδή ο κιμάς τείνει να σκουραίνει στο ψυγείο, τη ζύμη μπορείς να την απλώσεις σε ένα ταψί αντί να την έχεις μια μάζα.

Μπορείς να ψήσεις τα κεφτεδάκια  στο γκριλ αν δεν θες να τα τηγανίσεις. Τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ψήνεις γύρω στα 16 -17 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.