ΥΛΙΚΑ

520 γρ. αλεύρι σκληρό ή γ.ο.χ.
4 γρ ξηρή μαγιά ή 100 γρ ενεργό προζύμι
320 γρ. χλιαρό νερό
1 τσιμπιά αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
8 κ.σ. φρέσκος χυμός ντομάτας
200 γρ κατσικίσιο τυρί ΜΑΣΤΕΛΟ
60 γρ. αγελαδινό τυρί ΜΑΣΤΕΛΟ
5-6 φέτες πεπερόνι
1 πιπερια φλωρίνης σε ροδέλες
20 γρ βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε καθαρό μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το προζύμι. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις μαγιά αντί για προζύμι, σ’ ένα μπολάκι ανακατεύεις τη μαγιά με 1 κ.σ. από το αλεύρι και προσθέτεις και λίγο από το νερό ώστε να δημιουργήσεις έναν χυλό. Το σκεπάζεις και το αφήνεις για 10-15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και ν’ αρχίσει να φουσκώνει. Έπειτα το προσθέτεις στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις.
2.Σκεπάζεις το μπολ με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνεις για μισή ώρα. Έπειτα, έχοντας δίπλα ένα μπολάκι με κρύο νερό για να βρέχεις τα ακροδάχτυλά σου, διπλώνεις τη ζύμη απ’ έξω προς τα μέσα (κέντρο) της ζύμης. Σκεπάζεις και αφήνεις τη ζύμη για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με το δίπλωμα για επιπλέον 3 φορές.
3.Αφού ολοκληρώσεις το τελευταίο δίπλωμα, μεταφέρεις τη ζύμη σε μπολ που να σφραγίζει με καπάκι και το τοποθετείς στο ψυγείο για 24-48 ώρες. Στο ψυγείο η ζύμη θα διπλασιάσει τον όγκο της.
4.Μεταφέρεις τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την χωρίζεις σε 8 ίσα μέρη.
5.Αλευρώνεις τον πλάστη και ανοίγεις το κάθε ζυμαράκι σε παραληλλόγραμμο σχήμα.
6.Ενώνεις τις ακρούλες της ζύμης και σχηματίζεις βαρκούλες.
7.Μεταφέρεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8.Απλώνεις το χυμό ντομάτας, το τριμμένο κατσικισιο μαστέλο και στο τέλος το αγελαδινό μαστέλο σε κομμάτια, τις πιπεριές σε ροδέλες ή το πεπερόνι.
9.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, γύρω στα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
10.Στο τέλος προσθέτεις το 2-3 κύβους βούτυρο σε κάθε πεινιρλί για έξτρα γεύση και ψήνεις για επιπλέον 3-4 λεπτά. Το βουτυρο του προσδίδει έξτρα γεύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.