ΥΛΙΚΑ

420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή σκληρό αλεύρι
100 γρ. αλεύρι σταρένιο ( κίτρινο)
100 γρ. προζύμι (έτοιμο για χρήση) ή 3 γρ ξηρή μαγιά
330 γρ. χλιαρό νερό
1 τσιμπιά αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε καθαρό μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το προζύμι. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις μαγιά αντί για προζύμι, σ’ ένα μπολάκι ανακατεύεις τη μαγιά με 1 κ.σ. από το αλεύρι και προσθέτεις και λίγο από το νερό ώστε να δημιουργήσεις έναν χυλό. Το σκεπάζεις και το αφήνεις για 10-15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και ν’ αρχίσει να φουσκώνει. Έπειτα το προσθέτεις στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις.
2.Σκεπάζεις το μπολ με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνεις για μισή ώρα. Έπειτα, έχοντας δίπλα ένα μπολάκι με κρύο νερό για να βρέχεις τα ακροδάχτυλά σου, διπλώνεις τη ζύμη απ’ έξω προς τα μέσα (κέντρο) της ζύμης. Σκεπάζεις και αφήνεις τη ζύμη για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με το δίπλωμα για επιπλέον 3 φορές.
3.Αφού ολοκληρώσεις το τελευταίο δίπλωμα, μεταφέρεις τη ζύμη σε μπολ που να σφραγίζει με καπάκι και το τοποθετείς στο ψυγείο για 24-48 ώρες. Στο ψυγείο η ζύμη θα διπλασιάσει τον όγκο της.
4.Μεταφέρεις τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την χωρίζεις σε 8 ίσα μέρη.
5.Αλευρώνεις τον πλάστη και ανοίγεις το κάθε ζυμαράκι σε στρογγυλό σχήμα.
6.Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία γύρω στα 3- 4 λεπτά στην κάθε μεριά.
7.Γεμίζεις τις πιτούλες με ότι τραβάει η όρεξή σου και απολαμβάνεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.