ΥΛΙΚΑ

1 κιλό baby πατάτες σε ροδέλες 1 εκ.
1 γλυκοπατάτα μέτρια (100 γρ)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ πλήρες γάλα
250 γρ. μοσχαρίσιος σπιτικός ζωμός
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι ( κατά βούληση)
250 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
30 γρ. βούτυρο ( για το βουτύρωμα του πυρέξ και την επιφάνεια του φαγητού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις τον σπιτικό ζωμό, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
2.Προσθέτεις το σκόρδο τριμμένο.
3.Αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το μοσχοκάρυδο και αφήνεις να πάρει ένα χόχλο σε μέτρια θερμοκρασία.
4.Κόβεις σε ροδέλες τις πατάτες με τη βοήθεια του μαντολίνου. Η γλυκοπατάτα επειδή είναι πολύ σκληρή, κόβεται σε πιο λεπτές φέτες απ’ ότι οι baby πατάτες.
5.Τρίβεις την επιφάνεια του πυρέξ ( ή της ταρτιέρας 30 εκ.) με τη σκελίδα σκόρδου, βουτυρώνεις μ’ ένα κομμάτι βούτυρο και απλώνεις τις μισές πατάτες.
6.Πασπαλίζεις με τυρί.
7.Απλώνεις τις υπόλοιπες πατάτες. Ρίχνεις το μείγμα με τον ζωμό και πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί.
8.Κόβεις 3-4 μικρά κομμάτια βούτυρο και τα τοποθετείς στην επιφάνεια.
9.Ψήνεις για 1 ώρα στους 180ο. Σερβίρεις όσο το φαγητό είναι ζεστό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.