ΥΛΙΚΑ

1 μπαγκέτα
2 κεφάλια σκόρδο
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι – πιπέρι
3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κόβεις μια λεπτή φέτα από την κορυφή κάθε κεφαλιού σκόρδου. Τυλίγεις το κάθε κεφάλι ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο και ψήνεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 1 τέταρτο.
2.Βγάζεις τα κεφάλια σκόρδου από το φούρνο, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα πιέζεις με τα δάχτυλά σου από τη βάση προς την κορυφή τους ώστε να βγει το λιωμένο σκόρδο. Τοποθετείς σε μεσαίο μπολ.
3.Αλατοπιπερώνεις , πασπαλίζεις με δυόσμο, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις ώστε να έχεις μια ομοιόμορφη κρέμα.
4.Κόβεις το ψωμί σε φέτες. Φρυγανίζεις από τη μία μεριά.
5.Απλώνεις το σκορδοβούτυρο από την άλλη μεριά. Τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6.Πασπαλίζεις με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνεις στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
7.Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.