Σημείωση
Αν κάτι προορίζεται και για τα μικρά το προσαρμόζω στα γούστα τους και προτιμώ πιο ήπιες γεύσεις. Έτσι, παραλείπω τα καυτερά μπαχάρια, διότι δεν τους αρέσει το πικάντικο κοτόπουλο.
Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου | |
1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά) | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο ή 1 μεγάλη σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο | |
Αλάτι | |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) | |
1/3 κ.γ. σουμάκ | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
3 κ.σ. γάλα | |
Για τη σάλτσα μουστάρδας | |
60 γρ. ελαιόλαδο | |
Χυμό από 1 λεμόνι | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
1/3 κ.γ. μέλι (προαιρετικά) | |
Για τη σος | |
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
Για τα τάκος | |
Στήθος από ένα κοτόπουλο φιλεταρισμένο για σνίτσελ | |
8 τάκος ή 4 τορτίγιες κομμένες στα δύο | |
2 ντομάτες σε φέτες | |
Μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
½ αβοκάντο σε κύβους (προαιρετικά) |
1. | Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετείς το κοτόπουλο. Φροντίζεις να καλυφθεί με τη μαρινάδα και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. |
2. | Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις το κοτόπουλο σε μεσαία φωτιά για 6-7 λεπτά σε κάθε μεριά. |
3. | Ετοιμάζεις παράλληλα τη σάλτσα μουστάρδας. |
4. | Τοποθετείς το ψημένο κοτόπουλο σε πιατέλα και περιχύνεις με τη σάλτσα. Κόβεις σε μικρά κομμάτια. |
5. | Ετοιμάζεις τη σος μουστάρδας και ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου. |
6. | Ζεσταίνεις τα τάκος είτε στη φρυγανιέρα είτε στο γκριλ. |
7. | Αλείφεις τα τακος με σος, και γεμίζεις με κοτόπουλο και λαχανικά. |
8. | Απολαμβάνεις! |
Leave a Reply