ΥΛΙΚΑ

175 γρ βούτυρο
175 γρ σοκολάτα
20 γρ. κακάο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη καστανή
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
40 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα (για επικάλυψη)
Επιπλέον τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (για επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα.
2.Προσθέτεις στη σοκολάτα το βούτυρο, το κακάο και το ξύσμα.
3.Χτυπάς με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν.
4.Ενώνεις προσεκτικά τα δύο μείγματα.
5.Κοσκινίζεις το αλεύρι και το ρίχνεις στο μείγμα βροχηδόν.
6.Ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα, ώστε το μείγμα να μη χάσει τον όγκο του.
7.Τέλος προσθέτεις τα τριμμένα φιστίκια και ανακατεύεις λίγο ακόμα.
8.Σε ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 24 x 24 εκ. καλύπτεις με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς το μείγμα. Στρώνεις την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να κατανεμηθεί το ίδιο παντού.
9.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για είκοσι λεπτά.
10.Σερβίρεις με παγωτό και έξτρα λιωμένη σοκολάτα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.