Το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό όλων μας, στο οποίο κανείς δεν αντιστέκεται είναι φυσικά οι κεφτέδες. Γιατί τι άλλο θες το καλοκαίρι εκτός από κεφτέδες, πατάτες τηγανιτές, χωριάτικη σαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα?! Αποφάσισα λοιπόν τον κλασσικό κεφτέ να τον ανεβάσω αρκετά επίπεδα με 1 επιπλέον υλικό που τελικά έγινε και ο πρωταγωνιστής της συνταγής. Επέλεξα να προσθέσω το τυρί της Grana Padano με δύο τρόπους. Χάρη στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, το τυρί αυτό είναι θρεπτικό αλλά και πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου ωρίμανσης. Εξού και είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.
Πρόσθεσα λοιπόν τριμμένο τυρί Grana Padano στη ζύμη και δεύτερον, έκοψα σε κύβους αυτό το εξαιρετικής ποιότητας τυρί και το φύλαξα σαν θησαυρό μέσα στη ζύμη του κεφτέ. Όταν λοιπόν ο κεφτές έκανε βουτιά στο τηγάνι, το τυράκι ήρθε κι έλιωσε , πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα όποιος δοκίμαζε να μην πιστεύει πόση νοστιμιά κρύβεται σε κάθε μπουκιά!
Recipe