Το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό όλων μας, στο οποίο κανείς δεν αντιστέκεται είναι φυσικά οι κεφτέδες. Γιατί τι άλλο θες το καλοκαίρι εκτός από κεφτέδες, πατάτες τηγανιτές, χωριάτικη σαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα?! Αποφάσισα λοιπόν τον κλασσικό κεφτέ να τον ανεβάσω αρκετά επίπεδα με 1 επιπλέον υλικό που τελικά έγινε και ο πρωταγωνιστής της συνταγής. Επέλεξα να προσθέσω το τυρί της Grana Padano με δύο τρόπους. Χάρη στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, το τυρί αυτό είναι θρεπτικό αλλά και πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου ωρίμανσης. Εξού και είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.
Πρόσθεσα λοιπόν τριμμένο τυρί Grana Padano στη ζύμη και δεύτερον, έκοψα σε κύβους αυτό το εξαιρετικής ποιότητας τυρί και το φύλαξα σαν θησαυρό μέσα στη ζύμη του κεφτέ. Όταν λοιπόν ο κεφτές έκανε βουτιά στο τηγάνι, το τυράκι ήρθε κι έλιωσε , πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα όποιος δοκίμαζε να μην πιστεύει πόση νοστιμιά κρύβεται σε κάθε μπουκιά!
Recipe Tag: grana padano
Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυρί Grana Padano
Το σημερινό φαγητό είναι άκρως καλοκαιρινό κι έχει πολλή νοστιμιά και χρώμα! Οι μελιτζάνες και οι ζουμερές ντομάτες συναντούν το σκληρό τυρί Grana Padano και το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικότατο πιάτο, το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψεις. Και πώς να μην το λατρέψεις αφού το πάντρεμα των λαχανικών με το αργής ωρίμανσης τυρί Grana Padano το οποίο έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ παράλληλα είναι απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη, καθιστώντας το εύπεπτο και ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη, συνθέτουν ένα λαχταριστό πιάτο με λίγα αλλά εξαιρετικής ποιότητας υλικά.
Ρολά με πέστο πιπεριάς & τυρί Grana Padano
H Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου. Δημιουργήθηκε σχεδόν 1000 χρόνια πριν από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας και το καλύτερο σε πωλήσεις ΠΟΠ τυρί στον κόσμο: σκληρό, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό.
Το όνομα είναι ο συνδυασμός της ιταλικής λέξης grana (formaggio = τυρί),
που υποδηλώνει ένα τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano,
προερχόμενο δηλαδή από την κοιλάδα του Πάδου (Po).
Το τυροκομείο PLAC είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Grana Padano. Δημιουργήθηκε το 1933 στην καρδιά της κοιλάδας του Πάδου, στη Βόρειο Ιταλία, ως πρωτοβουλία μιας ομάδας 19 γαλακτοπαραγωγών της περιοχής. Το 2018 η PLAC ανανεώθηκε με το νέο της brand Fattorie Cremona.
Xάρη στις πρώτες ύλες, η Grana Padano έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, ενώ είναι ένα τυρί ευέλικτο σε ποικίλες διατροφικές ανάγκες, εξυψώνοντας κάθε μπουκιά σε ένα τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών. Επιπλέον, είναι πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου γήρανσης. Εξού και είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.
Μπισκότα με δενδρολίβανο & τυρί Grana Padano
H Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου. Δημιουργήθηκε σχεδόν 1000 χρόνια πριν από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας και το καλύτερο σε πωλήσεις ΠΟΠ τυρί στον κόσμο: σκληρό, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό.
Το όνομα είναι ο συνδυασμός της ιταλικής λέξης grana (formaggio = τυρί),
που υποδηλώνει ένα τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano,
προερχόμενο δηλαδή από την κοιλάδα του Πάδου (Po).
Το τυροκομείο PLAC είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Grana Padano. Δημιουργήθηκε το 1933 στην καρδιά της κοιλάδας του Πάδου, στη Βόρειο Ιταλία, ως πρωτοβουλία μιας ομάδας 19 γαλακτοπαραγωγών της περιοχής. Το 2018 η PLAC ανανεώθηκε με το νέο της brand Fattorie Cremona.
Xάρη στις πρώτες ύλες, η Grana Padano έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, ενώ είναι ένα τυρί ευέλικτο σε ποικίλες διατροφικές ανάγκες, εξυψώνοντας κάθε μπουκιά σε ένα τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών. Επιπλέον, είναι πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου γήρανσης. Εξού και είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.
Ριγκατόνι με απάκι & grana padano
H Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου. Δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 900 χρόνια από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας: σκληρό, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Το γάλα που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του προέρχεται μόνο από την κοιλάδα του ποταμού Πάδου. Αξιοποιούνται περίπου 150 εκατομμύρια λίτρα γάλα τον χρόνο από μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή, που εξασφαλίζει και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης.
Το όνομα είναι ο συνδυασμός της ιταλικής λέξης grana (formaggio, τυρί), που υποδηλώνει ένα τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano, προερχόμενο δηλαδή από την κοιλάδα του Πάδου (Po).
Το τυροκομείο PLAC είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Grana Padano. Δημιουργήθηκε το 1933 στην καρδιά της κοιλάδας του Πάδου, στη Βόρειο Ιταλία, ως πρωτοβουλία μιας ομάδας 19 γαλακτοπαραγωγών της περιοχής. Το 2018 η PLAC ανανεώθηκε με το νέο της brand Fattorie Cremona.